Top Gear s23 afl1 | Top Gear or Flop Gear?

You probably know the story. Hoofdpresentator Jeremy Clarkson sloeg zijn producent tijdens een discussie over het eten in een hotel. Hierdoor werd hij ontslagen van zijn wereldwijd bekend programma Top Gear. Zijn co-presentatoren Richard Hammond en James May volgden hem, wat zorgde dat de Britse show presentatorloos werd. Je zou denken “Dit is het einde van Top Gear!!!”, maar nee! Zondag kwam de eerste aflevering van een gloednieuw seizoen uit met een hoop nieuwe presentatoren.

Chris Evans, niet te verwarren met Captain America Chris Evans, “steelt” de rol van Clarkson als hoofdpresentator. Joey Tribb- ik bedoel Matt LeBlanc wordt co-presentator. Andere presentatoren, die soms eens te zien zullen zijn, zijn racing driver Sabine Schmitz, YouTube ster Chris Harris, F1 expert Eddie Jordan and motoring journalist Rory Reid. Natuurlijk blijft The Stig ook nog bij de crew.

top-gear-season-23-episode-1-2

bron: BBC

De eerste tien minuten van het programma waren leuk. Evans en LeBlanc leken toch wel goed als presentatoren. Natuurlijk is het wat wennen, maar ik dacht “hmm misschien…”. Na die tien minuten begon Evans mij te storen. Hij had een soort overdreven enthousiasme, of dat voelde toch zo aan. Evans grapjes voelden geforceerd en op manier waarop Clarkson ze zou zeggen. Misschien (en waarschijnlijk) waren Clarkson’s grapjes ook in het script geschreven, maar die kwamen natuurlijk over.

Het beste deel was Matt LeBlanc die de Ariel Nomad in Marokko uittest. Een groot deel zonder Evans. LeBlanc’s humor is tof en je apprecieert wat hij zegt. Je weet dat hij een echte passie heeft voor auto’s. Persoonlijk vind ik zijn voice-over wat emotieloos dus daar moet nog wat aan gewerkt worden. Voor de rest vind ik hem wel in het plaatje passen.

top-gear-season-23-episode-1-9-e1464434895962

Evans vs Schmitz in een laser race (bron: BBC)

Van de andere presentatoren hebben we nog niet veel gehoord. Buiten een kort deel waarin Evans met de Duitse professional motor racing driver Sabine Schmitz racet in Nevada. Schmitz haar aanwezigheid was leuk in de show en ik hoop dat we snel meer van haar zullen zien.

Ik hou echt van de UK vs USA challenge. Niet enorm origineel en vergezocht, maar tof. In deze aflevering reden Chris Evans (Team UK) and Matt LeBlanc (Team USA) twee Reliant Rialtos van Londen naar Blackpool.

top-gear-season-23-episode-1-1

Bron: BBC

2016-top-gear-season-23-trailer-008

Friends-ster Matt LeBlanc in zijn niet zo Reliant Rialto

Ik mis een connectie tussen de presentatoren. Het vorige trio waren vrienden door dik en dun. Natuurlijk kan ik dat nog niet meteen verwachten van Evans en LeBlanc na maar voor een paar maanden samen te hebben gewerkt. Het leek net of de hele crew in dezelfde groep was gezet door een leerkracht en verplicht werd een groepsopdracht te doen. Ze voelen samengezet door een hogere macht. Wat ook zo is gebeurd eigenlijk.

Om eerlijk te zijn had het niet uitgemaakt wat ze deden in de eerste aflevering. Fans zouden zowiezo bakken vol kritiek klaar hebben staan. Ze zijn Clarkson, Hammond en May gewoon en  aanvaarden niet zomaar vervangers. Als een eerste aflevering was hij best nog wel goed. Het was interessant, grappig en… heb ik al interessant gezegd? Oke, er zijn veel problemen, maar misschien lossen ze die wel op tijdens het seizoen.

Het was geen Top Gear aflevering voor mij. De aflevering voelde er als eentje van een toffe show over auto’s, maar niet als Top Gear. Moest dit een andere show zijn geweest, met een andere naam en zelfs niet van de BBC, dan zou ik gedacht hebben dat ze Top Gear te veel wilden nadoen. Een dilemma dus.

Top Gear of Flop Gear? Ik heb eigenlijk geen idee…

top-gear-season-23-episode-1-6

Bron: BBC

In good news, het vorige trio is op dit moment een motoring show op Amazon aan het maken, genaamd Grand Tour. De grappige commentaar van de drie zullen we dus niet meer lang moeten missen.

2af5c97600000578-3461790-image-a-23_1456313245381

Niet lang geleden maakte het trio de naam van hun nieuwe programma bekend, namelijk Grand Tour

260085418290517060316

Bron coverfoto: BBC

Recensie: ★★1/2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s