“Agent Carter” geannuleerd

Dit is het einde voor Marvel’s “Agent Carter”. De heldin uit de jaren ’40 mag haar koffers pakken. Door een daling in de kijkcijfers, ondanks de vele positieve recensies, werd de ABC serie een paar dagen geleden officieel geannuleerd.

vq2g0ft

bron: Marvel

(Civil War spoilers)

In Civil War kreeg Captain America te horen dat zijn grote liefde uit de jaren ’40 gestorven was. Doordat ze officieel dood verklaard werd, zijn de kijkcijfers van Agent Carter enorm gedaald. Ik snap dat niet. Gewoon omdat ze dood is in het heden, betekent dat niet dat we haar verleden niet kunnen koesteren in de serie.

Ik ben er echt kapot van, aangezien Peggy Carter een van mijn lievelingspersonages was uit het Marvel universum was. Zij was een voorbeeld voor jonge meisjes dat, tegen het geloof in van anderen, je toch sterk en leidinggevend kan zijn. Ze was niet het vriendinnetje van Captain America/Steve Rogers. Ze was Peggy Carter en Peggy Carter was badass!

agent-carter-11

Peggy in haar natuurlijke habitat (bron: Marvel)

Moet dit echt het einde betekenen van Agent Carter? Helemaal niet! Er is momenteel een petitie aan de gang van change.org om Agent Carter verder te laten gaan op Netflix. Voor Jessica Jones werkte de samenwerking met Netflix perfect dus het is al duidelijk dat Marvel en Netflix goed overeenkomen. De petitie heeft 150 000 supporters nodig. Na 7 dagen heeft het er nu al meer dan 94 000.

Misschien zien we toch nog een seizoen 3 in de toekomst? Ik hoop alvast van wel!

260085418290517060316

bron coverfoto: Marvel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s