Captain America: Civil War | Koppige superhelden veroorzaken grote ravage (SPOILERS)

SPOILERS SPOILERS SPOILERS (Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd!)

ak53d2rn

In Civil War stelt de overheid een wet op om de Avengers in de gaten te houden, waardoor het superheldenteam in twee splitst – één team onder de leiding van Steve Rogers (Captain America), die tegen de bemoeienis van de overheid is, en de andere door Tony Stark (Iron Man), die het idee van de overheid ondersteunt. Beide teams hebben geen intentie om van gedachte te veranderen en dit leidt tot een groot conflict.

Civil War is anders dan de andere Marvel films waar de superhelden telkens tegen de slechterikken vechten. Hier is er eigenlijk geen verschil tussen de superhelden en de slechterikken. Het verandert het cliché dat alle superhelden altijd ethisch de juiste dingen doen, maar ook soms verkeerde beslissingen nemen. Steve (Captain America) blijft Bucky (Winter Soldier) enkel zien als zijn goede oude vriend en Tony (Iron Man) ziet hem enkel als de crimineel die de Russen van hem hebben gemaakt. Beide brengen ze levens in gevaar door hun idee te willen verdedigen.

civilwar571feefdcef6a-99b97

civilwar571feecddd999-d9f4a

De film heeft een low-key villain, Baron Zemo, die deels wordt vergeten doorheen de film. Dit is zeker geen kritiek, want ik ben zeker dat dit ook de bedoeling was. De echte villains van Civil War zijn natuurlijk de superhelden die een grote ravage veroorzaken door hun constante gevechten. Zemo is de sluwe vos die op een verkeerde manier gerechtigheid zoekt voor de dood van zijn vrouw en zoontje. Vergeten door de Avengers. Vergeten door de wereld.

civilwar571fef050a81c-2e916

Daniel Brühl als Baron Zemo in “Civil War”

Civil War gaf een perfecte preview voor “Spiderman: Homecoming” met Tom Holland die Andrew Garfield vervangt als Spidey. Holland’s Spiderman was zo ongelooflijk grappig en geweldig dat je  even vergat dat zijn CGI pak er wat opgesmukt uitzag. Voor ik woensdag de film zag, stond ik niet per se te popelen om een nieuwe Spiderman remake, maar na Holland’s geweldige prestatie kan ik haast niet wachten.

maxresdefault2

Klein puntje kritiek. Ik vond geen meerwaarde aan de romance tussen Steve Rogers en Sharon Carter, de nicht van Peggy Carter (Steve zijn net gestorven vriendin). De kus voelde geforceerd en er in gezet om toch EEN kus in de film te kunnen zetten tussen al het gevecht door. Het enige leuke dat ik dan aan de kus vond was de grappige goedkeurende reactie van Bucky en Sam, beide in de auto aan het knikken en grinniken naar Steve.

Deze derde film over The First Avenger had alles wat de fans ervan verwacht hadden. Het zat vol met grappige one-liners (grotendeels door Spiderman, Ant-Man en Iron Man), actie, drama en spanning. Ik had een wow-gevoel toen ik de cinema uitwandelde, maar niet dat WOW-gevoel  dat ik kreeg na “Captain America: The Winter Soldier” of zelfs “Thor 2: The Dark World”. In mijn visie was hij wel zeker beter als “Avengers: Age of Ultron”, die een beetje snel vergeten was. “Captain America: Civil War” is niet de beste Marvel film, waarschijnlijk omdat Joss Whedon hem niet regiseerde, het is wel de film die de fans verwachtten en stelde daardoor niet teleur.

Recensie: ★★★★

Civil War is vanaf 27 april te zien in de Belgische cinema’s.

Bron foto’s: Marvel Studios

260085418290517060316

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s