Jessica Jones: Marvel’s beste serie tot nu toe?

Een PTSS getroffen superheld stopt haar kostuum in de kast en opent haar eigen detectivebureau. Jessica Jones is geen normaal superheldenverhaal, maar een verhaal over een gebroken superheld die de scherven weer bijeen probeert te rapen.

jessica-jones-1-1200x674

Net zoals ik al eerder zei in mijn post over Deadpool heb je sommige acteurs die hun personages gewoon zijn. Robert Downey Jr is Tony Stark, Ryan Reynolds is Wade Wilson en Krysten Ritter is Jessica Jones. Ze is, net zoals Jessica, donker en badass.

first_look_at_david_tennant_filming_marvel_series_a_k_a__jessica_jones

David Tennant’s Kilgrave is de beste Marvel schurk sinds Loki (Avengers). De herkenbaarheid van zijn personage is het engste. Kilgrave is geobsedeerd door Jessica. Hij heeft haar gedwongen om bij hem te blijven als zijn vriendin en haar meerdere keren verkracht. Hij deed dat met krachten, maar vele echte verkrachters dwingen hun slachtoffers ook op een gelijkaardige manier.

Net zoals Loki heeft Kilgrave een soort van onschuld. Kilgrave heeft zijn krachten niet ontdekt en opeens besloten om een schurk te worden. Tennant’s personage heeft lagen in zijn persoonlijkheid, wat hem zo “likeable” maakt. Likeable is nu niet bepaald het juiste woord. Je ziet hem graag op je scherm, maar je zou hem toch nooit in het echt willen tegenkomen.

Deze Marvel serie is niet bedoeld voor kleine Iron Man fans. De onderwerpen zijn donker en pessimistisch, en dat wordt ook weerspiegeld in Jones zelf. Het voelt niet als een superheldenverhaal, maar als een donker detectiveverhaal waarbij de personages buitengewone krachten hebben. Jessica Jones is misschien wel een verzonnen verhaal, maar het weerspiegelt toch deze onaangename realiteit waarin we leven, waarin geweld tegen vrouwen ongelooflijk aanwezig is.

Jessica Jones zit vol actie, verdriet, humor en vriendschap. Dit is, volgens mij, één van de beste series ooit gemaakt. De show is alles behalve simpel. Met een grote achtergrond van seksueel misbruik en een moeilijke kindertijd is Jessica Jones de complexe superheldin waarop we hebben zitten wachten.

Het eerste seizoen van Jessica Jones is te zien op Netflix. Marvel’s ‘Daredevil’ en ‘Agent Carter’ zijn reeds begonnen aan hun tweede seizoen. Binnenkort zal je ook een serie over Luke Cage, een personage uit de wereld van Jessica Jones, kunnen bekijken.

Recensie: ★★★★★

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s