PJ Liguori | Wie?! #1

Ik kan enorm gefrusteerd raken wanneer artiesten niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Daarom heb ik de rubriek, “Wie?!”, gestart. Hier zal ik telkens ondergewaardeerde artiesten vermelden die wel wat extra in de belangstelling mogen staan. In deze rubriek zullen filmmakers, muzikanten en schrijvers aan bod komen.

First stop? PJ Liguori! Een 25-jarige, Britse video blogger en filmmaker.

pj 2.jpg

Pj Liguori, ook bekend als KickThePj  (artiestennnaam)

PJ is gespecialiseerd in kortfilms die vol zitten met hallucinaties en fantasie. Hij schrijft het scenario, verzorgt de regie, maakt de rekwisieten, acteert, produceert, bewerkt, verzorgt het geluid, maakt de kostuums en componeert de soundtrack. Een echt multi-talent dus.

Zijn twee grootste werken zijn ‘The Forever Train’ en ‘Oscar’s Hotel’. The Forever Train is een kortfilm over de treinrit van een jonge man naar een onbekende locatie. De film zit vol met rare wezens en random uitspraken, wat het zo verschillend maakt van andere films. Oscar’s Hotel is een webserie van 6 aflevering. We volgen de jonge Oliver, die net de opdracht van zijn nonkel heeft gekregen om een tijdje op zijn – wat aparte – hotel te letten. Net zoals in ‘The Forever Train’ zijn de inwoners van het hotel niet bepaald menselijk, met als gevolg een grote chaos. Er spelen veel grote namen in Oscar’s Hotel, zoals: Felix Kjellberg (Pewdiepie), Grace Helbig, Hannah Hart, Alfred Molina (Spider-Man) en Patrick Stewart (X-men, Star Trek).

Als je toch geen grote fan bent van rare personages en kleuruitbarstingen, is ‘Office Space’ misschien meer voor jou. Dit is naast The Forever Train en Oscar’s Hotel een van mijn favoriete kortfilms van hem. PJ speelt hier zelf de hoofdrol en droomt over een leven in de ruimte.

Als ik je nu niet heb overtuigd weet ik het ook niet meer. Neem alvast een kijkje naar de videos beneden. Koop een ticket voor “The Forever Train” of check in in “Oscar’s Hotel” and be amazed!

Kijk Oscar’s hotel: Pilot en webseries

Obsedeer met mij mee: KickThePj

260085418290517060316

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s