Deadpool: vuil en gruwelijk (but in a good way)

Waarschuwing:  Bevat lichte spoilers

Na een geweldige marketing campagne van een jaar lang is Deadpool eindelijk in de bioscoop. Ik ben hem meteen op de premièredag gaan bewonderen en man, was it awesome!

Deadpool is de langverwachte verfilming van Marvel’s geliefde comic book over een verminkte gek. Het hoofdpersonage, Wade Wilson, krijgt te horen dat hij kanker heeft, en krijgt een wel zeer speciale behandeling waardoor zijn mutant genezende vermogens geactiveerd worden. De behandeling bracht niet enkel goeds met zich mee, maar zorgde ook voor een verminking over heel zijn lichaam.

Deadpool is zeker geen gewone Marvel film. Het grootste verschil met andere Marvel films is dat Deadpool een buitengewone humor heeft waarbij hij constant de vierde muur breekt. Zo maakt hij verschillende verwijzingen naar zijn (wat minder fantastische) verschijning in X-Men Origins: Wolverine.

Vele recensies, zoals deze van Nina Williams, zijn niet echt weg van Deadpool door zijn vuilgebekte humor en gruwelijke moorden. De meeste van die filmrecensenten zullen hun research vrijwel zeker niet goed gedaan hebben. Marvel bleef 100% trouw aan de comics, die vol zitten met vuilgebekte humor en gruwelijke moorden. Je kijkt ook niet naar Titanic en klaagt dat de hele film zich op een schip afspeelde.

Ook de cast was fantastisch. Zo is Ryan Reynolds, beter dan eender welke acteur, de beste om Deadpool te spelen.Hij IS Deadpool, net zoals Robert Downey Jr. Iron Man is.  Elke prestatie in deze film was geweldig. Vooral Brianna Hildebrand, die Negasonic Teenage Mutant speelde, vond ik een komische representatie van de jeugd van tegenwoordig.

Als je een grappige, actievolle en soms wat grove film wil zien? Wat doe je hier dan nog? Hup naar de bioscoop!

Recensie: ★★★★

260085418290517060316

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s