Op date met Twenty One Pilots – Een visueel en auditief spektakel

Deze Valentijnsdag bracht het up-and-coming duo, Twenty One Pilots, een bezoek aan België. Dit is mijn lievelingsgroep en naar hun concert gaan was een droom die uitkwam.

Het voorprogramma van de band was Woodie Smalls, een Belgische hip-pop artiest. Ik was geen enorme fan van Woodie Smalls, vooral omdat zijn muziekgenre me niet echt beviel. Ik vond het wel knap hoe hij het hele publiek opzweepte en aan het dansen kreeg.

Toen was het tijd voor Twenty One Pilots! De zaal werd pikdonker, Tyler Joseph’s lichtgevende microfoon zakte van het plafond naar beneden en twee schaduwen wandelden over het podium. Een groot rood licht scheen op de schaduwen en onthulde het duo. The crowd went wild!

Een echte circus act

Wat echt speciaal is aan Twenty One Pilots is dat ze bij hun concerten niet gewoon hun muziek spelen, maar er een echte show van maken. Ze springen in het rond, klimmen naar boven en doen salto’s. Wanneer de zanger, Tyler Joseph, deze gevaarlijke dingen deed, was ik toch doodsbang dat hij ging vallen. Maar ik ben vrij zeker dat hij net zoals een kat altijd op zijn voetjes landt, want vallen heeft hij nog nooit (onvrijwillig) gedaan.

This slideshow requires JavaScript.

Interactie met het publiek

Het laatste wat Tyler zei was: “We are Twenty One Pilots, and so are you”. De groep probeert zo veel mogelijk het publiek een deel te maken van het concert en de groep zelf. Bij bepaalde liedjes werd het publiek verlicht in plaats van het podium zodat zij ook eens naar ons konden kijken. Ook sprong Tyler meerdere keren in het publiek. De drummer, Josh Dun, speelde op een gegeven moment op een drumstel vastgebonden aan een platform dat omhoog werd gehouden door de fans.

Mijn favoriete moment van het concert was het allerlaatste liedje dat ze speelden, genaamd ‘Trees’. Hierbij eindigden ze met een geweldige drum solo dat het duo bovenop het publiek speelde.

FullSizeRender (9)FullSizeRender (8)

Met enkel twee man zetten ze de Ancienne Belgique volledig op zijn kop. Het is niet te ontkennen, Joseph en Dun zijn geboren om te performen. Het gevoel dat je krijgt wanneer je de muziek die je geholpen heeft door enorm moeilijke tijden, wanneer je de lyrics die je hebben doen beseffen dat je niet alleen bent met bepaalde gedachten en wanneer je de stem die je hoop gaf, live hoort valt niet te beschrijven. Dit concert was een van de mooiste momenten van mijn leven en zeker eentje die ik nooit zal vergeten.

Setlist

 1. HeavyDirtySoul
 2. Stressed Out
 3. Guns for Hands
 4. Migraine
 5. Polarize
 6. House of Gold (Intro)
 7. We Don’t Believe What’s On TV
 8. The Judge
 9. Lane Boy

Medley:

 1. The Pantaloon (Vers 1 en Chorus)
 2. Semi-Automatic (Chorus)
 3. Forest (Chorus)
 4. Screen (Chorus)
 5. Ode to Sleep (Chorus)
 6. Addict with a Pen (Vers 1 en Rap)
 7. Screen (Bridge)
 8. Doubt
 9. Message Man
 10. Ride
 11. The Run and Go
 12. Holding on to You
 13. Tear in My Heart
 14. Car Radio

Encore:

 1. Goner
 2. Trees

Rating: ★★★★★★★★★★★★, enz.

260085418290517060316

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s