De gevolgen van Rode Neuzen Dag

e279d46c-9b9e-11e5-a855-a91adfc8c56e_web

Bron: VTM

Op 5 december vond de eerste editie van Rode Neuzen dag plaats. De Rode Neuzen Actie was nu al een paar maanden aan de gang, maar zaterdag werd er met een spetterende liveshow een einde aan gemaakt. De grote slotshow had heel wat acteurs, comedians en artiesten te gast en samen streefden ze naar een betere zorg voor jongeren met psychische problemen.

Naast alle optredens van artiesten zijn er ook hartbrekende getuigenissen getoont. Deze verhalen van slachtoffers van depressie, anorexia, angststoornis, …  werden door duizenden mensen gehoord in een poging om iedereen te laten beseffen hoe vaak zulke gevallen wel niet voorkomen. Ergens waren die getuigenissen het belangrijkste deel van heel de Rode Neuzen actie. Niet Philippe Geubels’ wereldrecord kussen of de nieuwe navelpiercing van Jonas Van Geel. Zonder die getuigenissen was er vrij zeker nog altijd geen bewustzijn geweest. Ze vermeldden oorzaken van depressies, maar ook dat er niet noodzakelijk een oorzaak moet zijn.

Hoeveel ouders zullen nu eindelijk doorhebben dat iedereen een slachtoffer van psychische problemen kan worden, zelfs als je geen specifieke reden daarvoor hebt? Hoeveel ouders zullen deze problemen eindelijk “au sérieux” nemen, in plaats van ze toe te schrijven aan ‘hormonen’ of ‘de puberteit’? Hoeveel ouders zullen na deze show naar hun kind zijn gestapt om te zeggen dat ze het nu wel begrijpen? Die van mij al wel.

260085418290517060316

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s